My Followers

Thursday, December 24, 2009

Kisah Pakcik Tua dan Isterinya

Aku tak tau nak  mula macamana citer nih.. tapi yang pasti cerita asalnya hanya aku, yanie dan diana je yang tau.. haha.. ape kategori cite aku ni pn aku tak sure.. sebab? motip? okey-okey, tak sanggup aku tengok muka korang yang pelik beruang tuh.. citenya bermula macam nih.. hari ni aku, yanie dan diana pergi la ke KL Sentral untuk lunch break kan.. so kitaorg pun gerak la dari opis dalam kul 12:35 pm.. macam biasa la kitaorg nek tren Putra ke KL Sentral.. senang dan cepat.. malas nak usha2 ape yang jual kat bazaar tengah2 tuh, kitaorg pun melulu la cik kiah ke KFC.. uisk.. masing-masing dah tahap kebulur nak melantak makan kan.. lagipun dah lame tak makan KFC.. tu yang pegi.. amik order dalam 10-15 minit, kitaorg pun makan la set snack plate yang ayam 2 ketul + roti bun + coleslaw + whiped potato + air coke.. tak payah la capture gambar nih.. korang pun mesti dah boleh bayang kat kepala kan? kan? dah abis makan tu kat kul 1:45 pm.. terus la basuh tangan kat sinki KFC tu dan blah la ke gerai kecik in 2 it.. yanie nak beli eyeliner itam.. tapi sayangnyer takde pulak - habis stok!!

Tak kisah la tuh, kitaorg pun teruskan jalan ke tren Putra nak balik la.. tunggu kat 5 minit, Putra pun sampai.. ahhh, di sini citenya bermula setelah terlalu panjang intronya.. haha.. masa pintu tu bukak, kitaorg pun berpusu-pusu la nak masuk sebab takut kena tinggal kan.. kebetulan jugak ramai pulak owang yang nak turun dari putra tuh.. jadik, terjadinya la situasi tolak-menolak.. putra ni pun satu gaks.. aku tau la nk cepat tapi agak2 la nak tutup pintu.. make sure la owang dah abis kua baru bunyi siren tuh.. aku yang agak kebelakang ni, dengar je siren terus tolak diana sebab nak muatkan diri kat tren yg same.. skali ada pulak sowang pakcik tua ni tiba2 nk kua dan marah aku yang tolak diana.. bengong ape!! dah tau nak kua kat stesen KL Sentral tu sedia la awal2 kat depan pintu.. ni dok kat belah belakang buat per.. ekceli wife pakcik tu yang hampir kene tinggal sbb dia kat belakang mcm terpisah kejap ngn pakcik tua tuh.. yang buat aku hangen kan.. dia boleh nak marah aku pulak yg sebabkan istri dia tu tak boleh keluar.. istri dia yg bangang dok kat belah belakang tu wtpe..  susah sgt ke nak say "excuse me" dah tau nak keluar.. ni dia stay je berdiri kat belakang tu tunggu husband dia tarik (masa ni sebelah tangan pakcik tua tu tahan pintu putra dari tutup) adoiii.. ni buat aku nak je sound pakcik tua tuh.. tapi aku masih tau hormat orang tua okey.. kalau tak.. pantas je mulut ni nak mencarut mengutuk.. sabar je la aku.. aku rasa klu korang ada kat tempat kejadian.. korang boleh tengok muka pakcik tua tu yang tak puas ati nak salahkan aku.. haisshhhh ade jugak keluar karate-do aku kang.. huhu.. dari gaya pakcik tua tu dan istrinya.. dorang mcm bukan asal sini.. i mean orang luar la.. kerek semacam dowh.. aku masih ingat muka pakcik tua tu ngan istri dia.. siot jer.. tak pasal2  nak marah aku kan.. 

*moralnya, make sure dan bersedia awal la korang nak turun kat stesen mana supaya tak terjadi kejadian seperti ini.. kan dah menyusahkan orang lain.. itupun nak kena bagitau ker? dah besar kan.. pikirlah sendirik!! bak kata Nabil raja lawak la..

5 comments:

TinTaDariHaTi said...

Bini dier x puas lagik duk dlm tren tu. Sbb tu lmbt kuar.. hahaha... pepun, lawak sebenarnye.. aku tgk muke pakcik tu duk tolak pintu tren. wakakaka... terbayang2 neh..

RedLife2Love said...

tintadarihati: tau takpe wei..aku ingat je muka pakcik tua tuh..tapi bile teringat kelakar kan..ntah ape2 la.. hahaha

Nanie-Izailani said...

pnjang tol intro ko kan..tak pasal nama aku nak beli eyeliner pon kuar sekali..haha

Liyana said...

sabar ..hhe

link me ok, tq follow me..macam shmpoo follow me plak..saya link awak..thanks

RedLife2Love said...

yanie: intro mesti nak gempak, kang owang taknak baca.. hahaa.. =P

liyana: orait dear..i da link u.. tu la kan? nice to know u.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...