My Followers

Monday, December 14, 2009

Kerana Hasad Dengki Yang Melampau

Ape kes skrg ni aku ni meroyan  giler sangat dengan movie yang dok tayang kat panggung wayang nih ek? sume cite kalau boleh aku nak marathon tengok.. hehee.. aku rasa baru je minggu lepas aku g nengok myspy kan? tibe2 semalam aku belasah g tengok wayang lagik ngan sis Nadzrah n sis Nazihah.. tak boleh blah betul la aku ni kan.. mula2 plan nak tengok twilight new moon tu, tapi disebabkan faktor ramai sgt orang dan hanya tinggal few seat utk kul 2:00 pm tuh.. kitaorg pn cepat2 la plan samada nk tengok Santau atau Zombieland? Santau kompem2 la cite horror dan melayu.. Zombieland ni cite horror komedi dan omputeh.. sis Nazihah macam kureng tengok cite omputeh lagik2 jalan cite yg meraban nih.. dia xnak layan.. jdi yg tinggal Santau.. layan jer la cite ni semalam.. seb baik tengok siang kan.. takde la takowt sangat.. lagipun sis Nadzrah yang beria nk tengok cite nih.. sket2 "jom r Tikah tengok Santau, macam best jer!" tu je la ayat nk pancing aku kan.. sekali semalam aku turutkan jugak kata dia.. cite new moon aku ntah bile dpt tengok.. silap2 beli DVD jer la pown.. huhu sedihnye.. tapi tak kisah la.. yg penting aku nak review utk cite Santau ni ek..



mula2 cite dah kua antu2 nih, so agk cuak gak la.. ekceli bukan la antu pun.. kira macam belaan si pendengki a.k.a Husin iaitu jiran dan kawan baik pada pasangan suami isteri Halim dan Nina yg ada sorang anak perempuan name Ecah.. Halim ni keje kerajaan, jadi byk la dapat projek2 besar.. yela, rezeki murah kan.. tu yg dia buat  Majlis Kesyukuran  dan jemput la kwn2 ofis, jiran tetangga sumer.. kat sini la mulanya penghantaran santau nih.. Husin bagi bubur kacang kegemaran Halim tpi kebetulan Halim tak makan, yg makan bubur kacang tu isterinya Nina.. jadi santau tu dapat kat Nina la.. tu yg teruk jugak la Nina ni sengsara akibat Santau nih.. tpi ending cite nih, santau tu berjaya dikeluarkan dari badan Nina dan kembali pulih seperti sedia kala.. isk, memang nampak real sume babak dalam cite ni.. aku penah tengok orang berubat kena santau ni, jadi aku dah biasa la dengan cara perubatan dia.. memang bagus lakonan Putri Mardiana nih.. very natural dan hebat okey.. i like!! kalau korang ni jenis yg suka tengok movie horror melayu, cite ni sesuai la utk ditonton.. aku bagi 4/5 bintang.. bukan nak membanding, tapi cite ni lagi best dari Jangan Tegur.. ape yang berlaku dalam cite ni memang ada terjadi pada segelintir rakyat kat Malaysia nih.. tapi aku pelik kenapa manusia ni sanggup buat benda2 syirik ni demi kepuasan diri sendiri.. tengok orang lain sengsara dan menderita kan.. hermm.. harap2 dijauhkan la dari keluarga aku.. insyallah..








6 comments:

Mimy Hamid said...

hebat layan wayang skrang..sungguh jeles...hikhik

RedLife2Love said...

mimyhamid: ni la akibatnya kalau dh tkde keje nak buat di hari minggu.. hehe =D

Nanie-Izailani said...

putri mardiayan tu masa betul2 dia mkn ulat dgn telur mentah,...yearks...

ejump said...

mahal nye.. RM12...
uish...

ejump said...

mahal nyerk....
RM12...
ish99...

RedLife2Love said...

yanie: betul..mmg real sgt time scene dia mkn telur ngn ulat tuh..aku mcm nak muntah sey..eiiiww..

ejump: owg blnja..RM12 pun rasa mcm murah jer..hehe =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...