My Followers

Thursday, December 24, 2009

Gantung Kuali, Senduk, Periuk!!!

Ntah ape2 la tajuk aku kat atas tu kan.. ni semua gara-gara kepenatan berkampung kat Kuantan kan.. bile balik KL, sampai kat uma tengok takde ape nak makan.. jadi bermula la aktiviti mencarik makan di luar rumah.. kitaorg sampai pun dah kat maghrib sebab sepanjang perjalanan dari Pekan, Pahang ke Kuala Lumpur adalah hujan tak berenti.. aku berkonvoi dengan parents aku (maknanya aku keta lain, dan parents aku keta lain = 2 keta la kan? ) pulak tu aku adalah drivernya.. untuk pengetahuan umum, aku drive dari Pekan - KL okey!!  bayangkan la pmpuan drive keta dalam hujan yang lebat bagai tuh.. takut gak, pulak tu co-pilot aku a.k.a sis Nadzrah sepanjang jalan membongkang membuta jer.. hampeh tul!! jadi, berhati-hati di jalan raya yer.. paling mengerikan bile terjadinya 3 kemalangan.. hermm tak sanggup nak tengok.. dah tau hujan, jalan licin jangan la bawak keta laju-laju.. takut aku tengok tau.. tapi smua dah tertulis kan.. dah la, xnak cite pasal kemalangan nih sumer.. aku nak cite pasal malamnya tu kitaorg pegi makan kat luar.. nak tau makan aper? dimana? sedap ke x? meh tengok kat bawah ni ek..



udang masak petai


telur bungkus

 
tomyam campur


ikan siakap 3 rasa


 orange juice  

gambar-gambar kat atas ni real kecuali ikan siakap 3 rasa ngan jus oren tuh.. disebabkan aku terlupa nak snap, yela dok melahap makan tak hengat kan.. aku carik je kat googles.. ihsan gambar tu dari googles images ek.. tapi aku memang tabik springgg kat kedai makan nih.. memang superb!! ni dah kali ke-3 aku pegi tapi masakan tetap maintain sedap okey.. takde yang berubah.. hehe.. aku tak ingat pulak nama restoran ni tapi terletak kat area Sri Petaling dekat ngan Secret Recipe.. kedai ni betul-betul kat tepi jalan kat simpang trafik light.. aku sarankan korang pegi makan kat kedai nih.. sedap + murah =  berbaloi-baloi.. hahaha..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...