My Followers

Saturday, December 12, 2009

Dari Mata Turun ke Hati

Ape yang aku nak tunjuk kat korang untuk entri bukan nak tunjuk yang aku ni gedik ke hapa ek.. takde langsung niat sedemikian rupa.. hehe.. saje nak kongsi dengan korang2 yang berminat dengan "contact lens".. khamis lepas aku ni dok la nengok blog member aku, dan tertarik dengan link contact lens kat list blog dia.. aku pun usha2 la blog ni dearshoppe untuk suka2 la kan sbb aku ni pemakai tegar kat contact lens.. hehe.. kebetulan pulak aku pnya lens pun nk dekat2 expired.. kira im in the rite time la usha blog ni sbb mana tau blh la rembat 1 ke 2 lens kan.. skali bile dah layan tu mmg aku berminat kat 1 lens yang agak femes di kalangan rakyat jepun dan korea ekceli.. ape taknyer... lens yg boleh membesarkan mata hitam kita tu la.. kalau pakai mesti nampak cam comel kan!! aku pn pe lagi emel r kat minah yg punya dearshoppe ni nak tnya ada x stok lens yg aku nak nih.. terus ari jmaat esoknya dia terus reply kata ada.. klu nak terus wat payment tru maybank2u.. ada gak utk bank lain tp aku sng guna maybank.. aku pun terus la proceed wat payment utk sepasang lens kod Ultra CK105 (geo series) dengan harga RM38 + RM3 (pos ekspress) = RM41 tapi kalau korang beli lebih dari 1 harga lagi murah la (jgn risau yerr).. tup2 ari isnin  dah sampai pesanan aku.. cepat sangat prosesnya.. yang bestnye lifespan lens smpai 1 years kalau betul cara jagaanyer.. huhu.. pastu diameter dia 14.7 paling besar dari mana2 jenama lens yang ada kat malaysia nih dan very comfort.. aku suka la sbb mata hitam aku kecik kan, jdi bile pakai lens ni blh la nmpak mcm mata heliza AF tuh (perasaan kejap) bg aku sangat la berbaloi.. pasni dah xpyh aku susah2 nak carik kat kedai.. beli on9 jer lagi senang.. pulak tu, lens ni ada power.. power tu maknanya utk aku yang buta rabun la kan.. w/pun ada power, harga same jekk.. memang lagi tambah2 best.. bile aku pakai g ofis, ada la ofismate yg tegur especially kak mimi "ika, comeynye mata!" wah..kembang kejap kene puji.. hehe.. so kalau korang berminat boleh la pegi tengok kat blog dearshoppe tu utk tengok design yang lain.. ke nak yang kaler2 pun ada.. 


ni packing lens dia.. 


kat atas tu aku la.. hehehe.. tgk perbezaanyer!!
*belah kiri: aku pakai lens yg aku beli dari dearshoppe..
*belah kanan: pakai lens jgk tpi jenama lain kaler grey..

8 comments:

mohd.zulkifli said...

lawa.
nk oder gak.

RedLife2Love said...

zulkifli: u pgi je kat dearshoppe tu pnya web..kat ctu ada cara2 nk order..sng jer.. hehe.. =)

Mimy Hamid said...

yang color hitam tu macam kartun jepun..sailor moon..ehhe..

RedLife2Love said...

mimyhamid: hehe..tula, adik ika pn ckp mcm tuh..macam kartun mata ni dah.. =P

FFX Madman said...

your contact so cool la, how much u pay?

RedLife2Love said...

FFX Madman: RM41 include the pos express delivery RM3.. hehe..

Anonymous said...

mcm best je..x sakit mate ke hari2 pkai p opis..hehe
power ko bape ika? dlu aku rajin gak pkai cntact lens ni skrg aku dah maleh..huhu
shoppe tu bg solution skali ke?

RedLife2Love said...

anonymous: klu betul jagaannyer ok la tuh!! sakit? takde la.. lens ni selesa.. kdg2 tak rasa yg aku tgh pakai lens tau.. hehe.. solution tkde skali.. kene beli asing kat kedai yg ada jual ek.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...