My Followers

Friday, November 20, 2009

Kuching Holiday

Salam 1 Malaysia kpd semua readers.. hahaha =D
seperti yg sesetgh korg tau aku g holiday ngn family aku kan..
ala kt dlm m'sia je pun..tp, best sgt2!!
cuti-cuti Malaysia okey.. "Zoom Malaysia"  
rasa 4 hari (29/10 - 1/11) tu mcm kejap sgt la.. 
x puas nk jln2 taw..terlalu byk utk diceritakan 
takut xcukup page plak kan..
ape yg penting, sediakan je la $$$$$ yer.. hehe..
sori la lame draft entri ni, skrg bru publish yer.. 
Mana aku nk mula cita kt korg ek?
Utk pengetahuan korg2 sume, aku telah bermalam di 
Lemontree Hotel click je utk 3 mlm.. w/pn hotel ni sgt2 baru,
tp layanan best okey.. CS sgt2 la frendly, dgn kemudahan
yg disediakan sgt memuaskan hati kami sekeluarga..
smua kelengkapan dalaman very the modern dan 
sesuai utk mereka yg minat dgn konsep modern + simple..
air freshner sgt original dgn bau-bauan lemon di setiap
sudut yg ada di hotel ni ye.. nyaman skali.. hehe =)
Sepanjang aku berada di Kuching, aku rasa fun sgt..
dpt restkan diri yg kononnye penat bekerja almst 1 year..
fuhh..aku tersgt la menggalakkan korg2 yg dh bekerja utk
pgi bercuti, sbb mmg akn release kita pnya tensen ngadap 
koje dan PC dri pagi smpi la abisnye wktu bekerja kan.. 
pulak tu, tgk warga kuching g keje..kita blh kerek plak
berjalan2 round kat town dia.. lg r best tahap gaban..
jahatnye la aku kan.. hehe..
Bile da ada kt Kuching ni, aku ngn famli jln sakan gak la
utk ke bbrapa tmpat yg menarik utk dikunjungi..
antaranya Muzium Sarawak, Tugu, Waterfront dll.. 
cma aku agk tk best bile smua tmpat2 yg mcm ala2 hebat,
klu nk xperience kene byr.. harga? RM60/pax..
klu g 1 tmpt je tkpe, ni stiap tmpt kena charge mcm tuh..
klu dh 3 ke 4 tmpat brape kene byr ek? sila2 kirakan..
jdi, keinginan tu agk terbantut utk sape2 yg bercuti
tp kekurangan $$$$ kan mcm aku nih.. huhuhu..
Walau ape pun kesnye, aku tetap hepi
berada di Kuching selama 4 hari tuh.. dpt lari
dari kesibukan kota KL ni kan.. cewahhhh!!!!
pastu kan, klu g Kuching, jgn lupa g SERIKIN..
tmpat ni kira dah kat sempadan Kalimantan..
so, byk barang2 dtg dari indon.. buka Sabtu n Ahad jer..
masa kat cni aku byk borong kain pasang.. sgt2 murah..
mmg sesuai utk siape2 yg suka kain pasang.. berbaloi okey..
tak lupa gak, g pasar SATOK.. pasar ni mcm pasar mlm
jalan TAR la, mcm2 dorg jual.. boleh tawar dgn harga yg
sgt2 murah n puas hati.. paling penting! sila la cuba mkn
mee sarawak.. sedap sangat2.. =)

dah la tu, malas nk taip byk2, kt bwh ni sume antara 
gmbr2 yg ada msa aku kat Kuching, tgk la korg ek.. =D
tak banyak sgt amik gmbr, tp adalah utk tatapan..
ni ada lagi yg lain.. tp ni pn cukup la ek?




 

2 comments:

azyla said...

jalan sakan..
nk itut!
ahahaha ;p

RedLife2Love said...

azyla: hahhaa..ko pn nnti nk g bandung kan? jalan gak tuh.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...