My Followers

Tuesday, November 24, 2009

Evacuation Exercise

Semalam 24/11/2009 telah berlakunya Evacuation Exercise
ataupun lebih familiar dgn Firedrill je la pown.. hehe..
aku yg telah dilantik as Asst Floor Marshall nk 
dijadikan cerita telah tidak berada di floor dept sendiri sbb 
ada berlegar-legar di Ground Floor.. masa ni aku kt dept 
TMU untuk ambik kad PWD (person with disable) la.. aku pn
takde la membajetkan diri yg pagi2 buta ni nk buat
firedrill nih kan.. kot2 ptg kang ke dlm kul 2 ke 3 ptg..
skali amik ko, tibe2 alarm bunyi siap announcement minx
kosongkan bangunan dgn segera.. aku dah la kat bwh,
smua ank buah aku ada kt dept.. sape nk handle dorg 
turun bwh selamatkan diri.. aku dah panik tahap gaban
kat bwh ni, dah la plak aku pnya floor marshall tkde 
kat ofis kan.. adooiiiyaaiiii lg tmbh 1 masalah..
aku nk naik mmg dah x bleh, dorg sume dah xbg sbb
sume tangga org guna utk turun.. xkan aku nk buat 
onar nek tangga plak kan.. aku pn tgu je la dorg kat
kolam air terjun tuh.. pastu kejap je aku da nmpak
ank2 buah aku menuju ke aku.. aku pn terus la bwk dorg
kat tmpat assembly yg sepatutnya utk berkumpul.. jauh
dari tmpat kejadian.. hehehe.. tp aku frust la sbb aku
tak mengharapkan ia berlaku seperti ini.. nasib baik bekas
floor marshall ada a.k.a kak Noriah.. dia yg tolong 
bwk smua org turun bawah ikut tangga yg sepatutnya..
thank you kak Noriah.. jasamu dikenang!! ni pengajaran
buat aku floor marshall yg baru.. huhuhu.. ape2 pn,
smua ank buah aku memberikan kerjasama yg baik 
sepanjang proses ini berlaku.. thanks jgk to all u guys..
mereka sgt membantu memainkan peranan masing2..
dengan itu, aku akhiri dgn gmbr pose baik punye 
masa kejadian ni ek.. hehehe.. all the blues!!!
asal boleh jer nk brgambar.. =)


tgk tu, aku tgah cuak buat "head count" anak buah!!
seb baik ada kak noriah kat sebelah tuh.. hehe



Azyla sempat lagi snap2 ngn staff pmpn dan lelaki..



ni gambar last..korg perasan x byk kaler 'biru' je..
ni kebetulan okey.. tp very nice kan.. =)

6 comments:

Nanie-Izailani said...

masa ni kak tipah bawak aku dgn anim lari jauh dr menara TM...katanya takut kitog rentung...lari lepak kat mamak pelita bangsar...heheehhe

RedLife2Love said...

nanie-izailani: hehehe..mana aci mcm tuh? kang jdi betul2 kebarakaran.. dh tak tau nk g mana.. cane tuh?? =P

Mimy Hamid said...

nice la korang in blue...nasib akak ko ni mc..memang pancit la..kenal kannnnnnnnn

Nanie-Izailani said...

takpe..kitorg ada cheif...iaitu pn latifah..hehhe.dgn dia kompem selamat punya.

RedLife2Love said...

nanie-izailani: yeke? bagus la klu mcm tuh.. hehee... =P

RedLife2Love said...

mimy hamid: tu la kan, kebetulan je tuh..dah abis kumpul baru perasan byk biru..ape lagi bergambar gembira la.. hehhee =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...