My Followers

Monday, November 30, 2009

Bermalam di Hospital

Mesti korang tertanya2 apesal aku pnya title mcm tu kan? betul la tuh, selama 3 mlm berturut2.. aku telah ditugaskan oleh mak aku utk temankan adik aku yang warded kat Hospital Pantai Bangsar *(blkg menara TM) tuh..sebabnya? adik aku ada masalah kencing yang kejap2.. woahhh!! mana tahan tiap 5 minit nak g toilet..lambat sket alamatnye kencing bertaburan di atas lantai la.. huhu.. kesian aku tgk adik aku yang sorang nih.. tak abis2 dengan masalah kesihatan dia.. tahun ni je kat brape kali dia masuk hospital.. tapi atas reason yang berlainan.. ermmm seb baik dia masih di kaver oleh PMCare.. hehehe.. kalau tak? masak la jgk ayah aku nk byr duit hospital.. dah la duduk kat seminggu.. tapi tkpe, dah tertulis dia kene masuk hospital kan.. jadi korang pn mesti paham2 la yg tahun ni aku beraya Aidiladha kat hospital + KL je.. jgn berangan nak balik kampung ek.. aku tak kisah pun sebenarnya, yang penting semuanya selamat dan baik2 aje.. sambung balik cite kat hospital tadi, utk malam pertama which is khamis malam tu kan,aku yang pandai lagi bijaksana ni takde la bwk ape2 alas utk tido.. bajet nk tido kat kerusi hospital jer.. tp tak blh blah la weii.. mau patah pinggang aku esok pagi.. aku pn amik la kain batik adik aku buat alas bentang je atas lantai tepi katil adik aku.. untungnyer dapat dok bilik sorang.. hehehe.. terpaksa la dengan rela hati aku menidurkan diri kat bwah.. esoknya bangun pagi sakit la jgk badan nih.. sengal2 sebab tak selesa kan.. time ni teringat katil aku yang empuk kat uma tuh.. herm.. jmaat mlm tu plak, xnk perkara berulang lagi.. aku pun bawak la alas dan selimut utk tido.. selesa la sket kalau nk bandingkan semalamnye tu kan.. sama gak la malam sabtu tu.. tido mcm biasa la, lepak2 ngn adik aku pstu lyn drama kat TV3 tu.. awal ashaari ngan tizz berlakon plak.. hehe.. pas abis drama tgk plak movie kat lappy adik aku.. ni kes tak boleh tido la pasal.. dah kul 2 lbih baru aku rasa ngantok terus tido.. esoknya ahad bgun pagi2 doktor kata dah blh balik.. aku ngn adik aku pn ape lagi siap2 kemas brg tunggu surat ngn appontmnt kad, byar bil hptal trus blah balik uma.. heaven ok bile da smpai uma.. best sgt.. hehe.. tp aku tak puas ati sket psl doktor yg rawat adik aku ni, ingt lagi name dia Dr. Foo.. selama 4 hari tu beria la dia amik air kencing ngn darah adik aku nk buat test bagai.. tpi bile balik takde pulak dia bgtau result test yg dia buat tuh.. siap blh pertikai kenape adik aku minum air sket tapi kencing byk?? klu la adik aku tau takde la dia minx refer kat pakar.. bengong betul doktor tu tauw!!! aku rasa nk je cakap mcm tu kat dia.. tapi kang kena saman plak, byk cite lain kan.. jdi.. kes ni takde ending smpai la adik aku pnya appointment on 21 Dis nnti.. so pas tu bru aku updated g tau korang pe kesudahan cite penyakit adik aku ni ek.. hohoho..

1 comment:

~Love Says It All~ said...

JADUAL KELAS MAKEUP AKAN DATANG:

6/12 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI SERI KEMBANGAN
20/12 : PERSONAL MAKEUP CLAS DI S.ALAM

15/1: PERSONAL MAKEUP CLASS DI TERENGGANU
16/1 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI KELANTAN

23& 24 JANUARY : BRIDAL MAKEUP CLASS (2 HARI) JANUARY INTAKE!!!

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
016 2128740 (EYRA)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...