My Followers

Friday, June 27, 2014

Cuti Day 2: Swimming Pool & Cendol Bakar Teluk Kemang

Ok ni last entry pasal cuti-cuti kat PD haritu.

Tak kuasa la aku nak buat entry sambung-sambung banyak sangat. Bagi can la nak cerita lain pulak kan. hehe. 

Dah masuk hari kedua iaitu hari terakhir la percutian pendek sempena celebrate besday aku kononnya. Dah besar pun mintak nak celebrate kan. Tak malu betoiii. Pedulik la besday aku bukan besday ngko! 

Last day ni takde banyak sangat aktiviti kot, sebab dari bangun pagi sampai nak check out kejenya berendam sepuasnya dalam swimming pool. Dah memang itu tujuannya, haruslah mandi sakan ye idak? Dalam 9 pagi camtu, AfrinaSafiya pun dah bangun dengan tak mandi laki bini memasing pergi Condo 1 dengan harapan nak breakfast nasi lemak dan mandi pool. 

Seperti impian menjadi realiti, dapat la dua-dua giteww. Sampai-sampai tengok ada nasi lemak bungkus daun pisang kat atas meja. Pelahap la dulu aku ngan hubby sebab semalam tak jmpa nasi seharian. huhu. Pastu ape lagi, kecebur la dalam pool. suke wehhh...

Lagi best sebab AfrinaSafiya pun join sekali. Yeahhhh! Ibu ngan Ayah yang paling excited lebih. 


Masa ni, baru tengah warm up prektis kaki kat belakang tuh. 
Takot-takot lagi la berendam kena air. Tengok tangan dia, kemain pandai tangan tu berpaut kat tepi batu pool tu okeh. 
Ni ibunya tak ajar tau!


Ok time ni, dia macam dah berani nak main-main air sket, so bawak la dia kulur-kilir je. Amboii, suke sangat la dapat main air. Habis ditepuk-tepuk air tu terpercik kat aku. Alahaii anak!


Penat dah kulur-kilir, rehat jap tepi pool. Nasib takde air punch macam kat hollywood tu ye. hahaha. Lepas rehat ni, Ayah dan makcik-makcik dia pulak sambung bawak dia main-main kat pool tuh. Lagi la dia suka.


Gambar beramai-ramai dikelilingi makcik-makciknya yang tumpang excited AfrinaSafiya dapat mandi pool. Yeahhh!

Tapi, AfrinaSafiya tak mandi lama pun. Kesian dia sejuk pulak kang ada yang selesema. Sebab tu la aku pakaikan je baju tido dia tu, baju mandi pun takde tak sempat nak beli. Pelampung untuk baby tu pun takde jugak. Semua la tak sempat nak beli. Holiday tak dirancang kata ko. Gitu la pasaiinya.

Aku mandi bersihkan AfrinaSafiya dulu, pastu minta tolong MIL bagikan susu. Tak lama lepas tu dia pun tido. Aku pun ape lagi, sambung la mandi-manda kat pool seperti ketiaadan anak. Oh! lupa diri kejap. hahaha. 

Dekat kul 12, semua naik dari pool since matahari dah mula terpacak kat kepala, marilah kita berjemaah sudah-sudah la mandi tu ye untuk elakkan kulit menjadi burn. Siap-siap mandi bersih dan barang semua, get ready untuk check-out. 

Sebelum balik tu, mintak deposit dari owner dan mintak lagi diskaun sebab TV tak function. Ada pun owner diskaun RM20 je dan pulangkan balik deposit RM200 untuk 2 condo tuh. Memang serik la, pasni jangan harap aku nak deal dengan owner ni lagik. Macam haremmm perangai, memang nak untung je lebih.

On the way balik tu, singgah makan dekat Cendol Bakar Teluk Kemang, agaknya francais yg Kuala Selangor kot (takde gambar). Pekena la cendol bakar sorang semangkuk, perghhh sejuk tekak ni. Cuaca memang panas dan bahang betul sepanjang 2 hari kat PD tuh. 

Lepas makan, kitaorang pun balik la haluan masing-masing. Family kecik aku balik KL la kan. Yang selebihnya balik N9 terus. Berpisah la kitaorang di antara perjalanan. Salam-salam peluk cium laga-laga pipi. Babai la semuanya. 

Seronok la jugak dapat spent time cuti-cuti bersama keluarga belah hubby. Nanti lepas raya akan planning biar ramai lagi boleh join. Tak sabarnya. 

Ape pun, terima kasih banyak-banyak kat hubby untuk percutian pendek 2 hari ni. Walaupun ada masam-masam muka sket, overall happy dapat bersama yang tersayang meraikan besday tahun ini.


Thanks for read my blog!!






Thursday, June 26, 2014

Cuti Day 1: PD Perdana Condominium

Ok, bersambung dari entry Cuti Day 1: Celebrate Birthday di Teluk Kemang, PD, kitaorang stay dekat PD Perdana Condominium saje untuk semalam. Nak kata excited tu tak kot. Aku rasa nak maki je owner yang sewakan condo ni. Hubby yang cari tempat ni sebab dah last minit baru nak plan kan. Cari pun kat mudah. Memang mudah jugak la ko kena tipu.

Hubby book 2 condo yang ada 2 bilik since yang pergi pun ramai kan. Condo 1 memang syiok sebab betul-betul ngadap swimming pool. Condo 2 tu jenis lain dan jauh sket dari condo1 tadi. Takde la jauh sangat dalam seminit kalau jalan kaki. 

Condo 1

Condo 2

Tengok dari luar condo ni siang2 hari pun dah scary. Bila malam lagi laaaa. Sunyi yang amat! Macam dalam cerita antu pulak, terasa macam ada je yang memerhati padahal takde pon. huhuhu. 

Kalau dah nama pun last minit booking, main redah je la ko. Tengok dalam website kemain cantik kan, tapi realitinya? Sakit hati wehh. Bayar utk semalam condo tu RM250. Aku rasa tak berbaloi langsung okeh. Dalam condo tu dah macam rumah tumpangan je aku rasa. 

Hiasan asal boleh, untuk Condo 1 tu lagi macam cilakak. Ada ke letak TV size desktop kat opis aku ni? yang nak tengok ni orang tua, mana nak nampak kan. Pastu takde siaran, lagi rasa macam bodoh. At least bole buka channel basic tu pun dah ok. Ni langsung takde gambar. Sekurangnya yang wan, mak, ayah ngan makngah aku tu boleh la tengok TV kan. Dah yang anak dara semua dok mandi pool je. Pastu, takde peti ais, takde dapur boleh masak. Bongok kan??

Untuk Condo 2 tu boleh la terima sket, ada peti ais dengan TV besar design lama yang gabak besor tu. Jadi la dari takde kan. Memang bagi spoil mood nak holiday taw. Baik aku bayar hotel pun puas hati, servis tip top. 

Nak sangat check in sini sebab nak swimming pool tu je, yela haritu kan tak dapat nak mandikan Afrina kat pool masa trip Perak. Ni nak bagi Afrina merasa la jugak. Haih! aku pikir sebab pool tu je tau. Kalau tak memang aku cancel mintak balik duit. 

Kids pool

Adult Pool

Sebab nak privacy, family kecik aku (Hubby, aku & Afrina) duduk sekali ngan adik ipar lelaki aku dekat condo 2 tuh. Ekceli aku prefer nak stay condo 1 sebab dekat dengan pool tu, tapi dah hubby ajak pergi condo 2 aku ikot je la, malas nak banyak bunyi.

Ikut planning, malam tu nak buat BBQ tepi pool. Jangan ko nak mimpi la, dah pukul 9 mlm memasing dah penat mandi pantai petang tadi takde la nak BBQ sangat. Nasib aku ada bawak periuk utk steambot tu, sudahnya steambot je la untuk dinner. Kenyang la jugak.

Lagipun yang anak-anak dara tu sambung berendam kat dalam pool malam tu sampai kecut-kecut la memasing. Naik dari kolam semua kebulur lapar kan. 

Setel makan semua, ape lagi tidur la kan. Penat sangat rasa badan haritu. Walaupun tak mandi pantai, tapi penat semacam jugak mungkin panas kot. Rimas je rasa.

Sambung lagi next entry ehh. 

Terubat la sket hati nihh. huhu


Thanks for read my blog!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...